Chef Liviu Morărescu a început să gatească la vârsta de 22 ani, vârstă la care tinerii încă copilăreau și nu se gândeau la ce vor face în viitor. A ajuns să cocheteze cu bucătăria din întâmplare, susținând ca bucătăria l-a ales pe el. După o tentativa eșuată de a deveni ospătar, fiind exmatriculat, la insistentele mamei de a continua scoală Hoteliera, conducerea a decis că până la final să îi ofere șansa să își desfășoare cursurile în bucătărie prestând munca se jos ( vase, curățenie, etc). Acolo s-a motivat să învețe și să devină bucătar. Bucătăria l-a ales și l-a disciplinat, oferindu-i șansa sa facă ceva frumos și să se dezvolte.
A studiat mult arta bucătăriei citind și petrecând mult timp după ore, cu bucătari. A avut multe căderi până să înțeleagă că bucătăria este un loc în care nu este nevoie doar de timp și condiție fizica ci și un loc în care se poate creea artă. Primul restaurant și locul în care a făcut practica în bucătărie a fost Hotel Roman. (Vezi poza următoare)