Chef Ioana Mitrofan

Chef Ioana Mitrofan

Andreea Ioana Mitrofan - bucătar chef

Chef Ioana Mitrofan are doar 24 de ani, iar povestea ei este una diferita, pentru că a ajuns să lucreze în bucătărie din greșeală, dar a avut noroc să își descopere menirea.

 

Chef Ioana Mitrofan mini preparat tapas în mana

Chef Ioana Mitrofan are doar 24 de ani, iar povestea ei este una diferita, pentru că a ajuns să lucreze în bucătărie ’’fără să vrea’’. –’’ nu asta voiam să fac cu viața mea, eu mă vedeam fizician medical care nu are nici cea mai mică treabă cu bucătăria. ’’

’’Totul a început pe când eram studentă în anul II la facultatea de fizica din Iași, când i-am zis mamei mele că aș vrea să am un job. Ea a fost și cea care mi-a făcut rost de un interviu la unul din cele mai bune restaurante din Iași, eu neavând până atunci treabă cu bucătăria. A fost ceva cu totul nou pentru mine, găteam acasă, dar nu la un așa nivel.’’

’’Prima impresie după câteva ore de stat în bucătăria unui restaurant: Aici e locul meu, asta vreau să fac, vreau să devin bucătar!”.

Chef Ioana Mitrofan in Bucatarie
Chef Ioana Mitrofan Armand creme brûlée

 

Ioana a început de la stația pentru deserturi și ușor, ușor, a învățat fiecare stație în parte, până a învățat să facă tot meniul. În această bucătărie a lucrat doi ani și jumătate și a avut ocazia să lucreze cu oameni minunați de la care a avut foarte multe lucruri de învățat. Unul dintre ei este Chef Marian Zancianu, care a fost Head Chef la Little Texas pe toată perioada cât ea a lucrat acolo. El e omul care a făcut-o să iubească bucătăria și cel care o inspiră în tot ceea ce face. 

Își aduce aminte că a făcut multe greșeli, atât de multe încât nu are cum să le enumăre, dar, cel mai bine din greșeli înveți și cu sigurantă nu există bucătar care să nu greșească. Noi consideram ca cel ce nu greșește, nu evoluează.

Ioana, te-ai gândit vreodată să renunți la bucătarie?

”Să renunț la bucătărie? Oh, da. Am avut atât de multe momente când voiam să renunț, dar pasiunea e prea mare și când farfuriile se întorc goale în bucătărie, uiți de toate celelalte momente. Satisfacția e prea mare atunci când faci oameni fericiți.” 

Chef Ioana Mitrofan cu echipa de bucătari

După jumătate de an pe ’’a la carte’’, a început să gătească și la evenimente, nunți și botezuri, dar cel mai mult îi plăcea să gătească la evenimentele de fine dinning ce erau organizate de Chef Marian. Era ceva nou pentru ea și cum îi plac provocările, acesta e și stilul ce o definește cel mai bine. 

Între timp a făcut și un curs de bucătari la Icep Hotel School și a reușit să își ia diploma de bucătar.

Chef Ioana Mitrofan si chef marian Zancianu

În prezent lucrează la Zori, restaurantul lui Marian Zancianu, cel care a inspirat-o si cu care este o plăcere să lucreze in continuare.

”Asta a fost și cea mai mare provocare a mea de până acum, un restaurant deschis în plină pandemie, o nouă bucătărie, un nou concept de fine dining, un altfel de fine dining, unul reinterpretat, și da, am făcut cea mai bună alegere.”

”Mai nou am descoperit și patiseria (cozonacii sunt specialitatea mea)” , spune Ioana.

Noi, echipa bucatarchef.ro, avem uneori lacrimi de fericire in ochi atunci când auzim povesti frumoase despre oameni care își descoperă pasiunea de a găti profesional.

Felicitări Chef Ioana Mitrofan pentru evoluția ta de până acum și suntem nerăbdători să te urmărim in continuare!

Mulțumim Chef Marian Zancianu pentru că ajuți tinerii sa își descopere pasiunea de a găti! Ești exact ceea ce are nevoie România!

Chef Ioana Mitrofan

2 thoughts on “Chef Ioana Mitrofan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *