Chef Florin Caramet

Chef Florin Caramet

Florin Caramet - Bucătar tânăr, entuziast și ambițios

Chef Florin Caramet este un tânăr bucătar, la început de carieră, dar cu un înput cât se poate de bun. Inca de la varsta de 12 ani îi placea să participe in bucatarie , dar si sa gatească singur lucruri simple. A crescut cu o înclinatie către aceasta meserie. La 20 de ani s-a inscris la scoala de bucatari. A fost repartizat sa facă partea practică la restaurantul Joseph by Joseph Hadad, unde la foarte scurt timp a fost și angajat. Acolo a petrecut prima lui experienta in bucatarie , timp de un an de zile. In aceasta perioada a fost initiat si educat catre tainele gastronomiei.

Mai tarziu au urmat cateva luni alaturi de chef Mihai Irimia , acesta fiindu-i si profesor la scoala de bucatari și avand o influenta foarte mare asupra lui. I-a insuflat dorinta de a acumula cat mai multe cunostinte si de a evolua in aceasta meserie. Apoi a urmat o experienta la restaurantul Kane unde a lucrat alaturi de chef Alexandru Iacob.

La varsta de 23 de ani a plecat din tara sa lucreze ca chef de partie la un restaurant in Tara Galilor. Ulterior , dupa o perioada de acomodare (aproximativ 6 luni) ,a plecat in Anglia, acolo reusind sa iși indeplinească una din cele mai mari dorinte, aceea de a lucra la un restaurant cu o stea Michelin. Timp de aproape 2 ani , dar si in prezent lucrează ca chef de partie , la John’s House restaurant , alaturi de chef John Duffin. Acolo s-a dezvoltat si invată sa lucreze natural dand valoare maxima ingredientelor și folosind produse din propria ferma.

Chef Florin Caramet
Chef Florin Caramet si Joseph Hadad

Îmi aduc aminte, razand, de o intamplare petrecuta in primul an de munca in bucatarie: fiind acaparat de aglomeratia din timpul service-ului (comenzilor), am uitat sa opresc apa de la chiuveta in care se afla oala cu zacusca pusa la racit (am gasit zacusca plutin) .

preparat de restaurant Chef Florin Caramet

La inceputul carierei au existat perioade in care a vrut sa renunte. Isi dorea sa evolueze foarte mult intr-un timp scurt, iar presiunea din bucatarie era mult prea mare pentru capacitatile lui de atunci.

Sfatul lui pentru colegii tineri ce intra in domeniul restaurantelor este sa lase capul jos si sa renunte la orgoliu pana isi ating scopul. Sa nu alerge dupa bani in primii ani de bucatarie. Sa lucreze in cat mai multe locuri pentru a invata lucruri noi.

aperitiv Chef Florin Caramet

Din perspectiva lui , in momentul actual , dar si pe viitor , se readuc la viata preparatele traditionale , vechi, dar intr-un mod reinterpretat, combinand noul cu vechiul.
In continuare, isi doreste sa evolueze si mai mult in domeniu, sa isi dezvolte gustul si cunostintele gastronomice pentru a putea crea preparate sanatoase, cat mai naturale, pe care oamenii sa le iubeasca. Isi doreste ca pe viitor sa aibe propriul restaurant.

Voi ce sfaturi aveți pentru el?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *