Dragos Neacșu - bucătarașul cu voință și dorință de mai mult
Dragos Neacșu este un tânăr bucătar care a intrat intr-o bucătărie profesională pentru prima dată în 2014, trimis de catre liceu pentru a face practică.
Ii vom spune FUTURE CHEF ( viitor chef ) pentru ca Dragoș mai are mult de munca pana sa ajungă la nivelul în care sa tina sub control atât o echipa de bucătari cât și o Bucătărie de restaurant, însă îl încurajăm și îl susținem.
Isi aduce aminte ca cea mai mare greșeală pe care a făcut-o a fost arderea unui burger în timpul unui flux mare de clienți: ‘’in ziua aceea comanda era întârziată, eram presat de timp, trebuia sa fiu atent si la aragaz si la cuptor și gril. Comenzile tot intrau, seful tot îmi spunea dacă comanda accea ieșise, iar în acea clipa mi-am adus aminte că burger era pe grill, ars. Mi-am asumat ce urma să se întâmple și stiam ca voi fi tras la raspundere.
Spune ca cea mai mare provocare a fost la actualul loc de muncă unde a reusit cu ajutorul unei doamne care lucrează la vase să facă un eveniment de 110 pers cu 4 feluri de mâncare, bine inteles cu o zi înainte pregatire.
Vedeți?! pană și cei mai vechi în domeniu și cu experiență de zeci de ani, poate ati uitat și va aduceți aminte ca încă sunt restaurante care duc lipsa de personal calificat, iar în aceste situații, cea mai buna opțiune și ajutor de bucătar este femeia angajata la curățenia bucătăriei. Sa nu ne ascundem, adevarul este ca în România aceste situații sunt foarte întâlnite. Desigur mai este și situația în care ‘’Femeia de la Vase’’ este un bucătar mult mai bun decât multi din bucătarii din ziua de azi care se considera mari chef.
Dragoș a trecut prin multe momente frumoase dar și grele în trecerea de la ajutor de bucătar la bucătar și uneori chiar și-a spus: ‘’este ultima dată când mai intru într-o bucătărie.’’ Unul din motive este programul la care este supus un bucătar care se ocupa de mâncarea pentru evenimente, așa cum spune și el: Vii vineri dumeanta la 8:00 și pleci sâmbătă dimineață la 4:00, iar duminica dimineață o iei de la capăt.
Chiar dacă este tânăr și cu o experiență extrem de mică, el sfătuiește colegii lui tineri să nu aibă așteptări că va ajunge din prima să gătească preparate. Toți plecam de jos indiferent de meseria pe care o avem.
Dragos, felicitate pentru ca ești un tânăr muncitor! Iți dorim sa ajungi un CHEF mare, desigur dacă vei munci și vei studia mult.