Mentorul lui și cel care i-a rămas inspirație până în ziua de azi este chef Ioan Florescu, de la Restaurant Belvedere, acolo unde Bogdan s-a angajat chiar într-o zi de 1 aprilie. Însă startul nu a fost nici pe departe o păcăleală, ci din contră: în acea zi de primăvară, universul avea să-i zâmbească. Apropos de experiențele trăite acolo, își amintește cu zâmbetul pe buze de o descoperire făcută din greșală, dar pentru care a fost lăudat: temperatura perfectă pentru a găti sponge (blatul superaerat) la cuptorul clasic, deși este un preparat care se pregătește de obicei la microunde. Însă Bogdan urăște cuptorul cu microunde, așa că s-a apucat de testat și, după ce a stricat câteva kilograme de compoziție, a nimerit-o :).
Tot maestrul Ioan Florescu este și cel care l-a ajutat pe Bogdan să ajungă în Anglia, unde a făcut traininguri în restaurante renumite, cu profiluri dintre cele mai diverse, tocmai pentru a-și îmbogăți cunoștințele. Iar rezultatele nu au întârziat să apară:
· locul 3 pe echipe la proba “Restaurantul Națiunilor” și locul 4 la proba “Chef’s Table” din cadrul Olimpiadei Culinare de la Stuttgart, ediția 2020;
· finalist la Arena Bucătarilor, ediția 2019;
· locul 2 la proba Platou Culinar Rece – Gastropan, ediția 2019;
· semi-finalist la Arena Bucătarilor, ediția 2019;
· locul I la proba Tortul Anului și la proba Platou Culinar Rece – Gastropan, ediția 2018;
· locul 3, categoria individual – Cupa Mondială Villeroy&Bosch, Luxemburg, ediția 2018.